Hummus

 

na 4-6 porcí potřebujeme:

250 g cizrny vařené nebo konzervované, vždy předem zcezené

3 lžíce olivového oleje

2 po. lžíce Tahini pasty

2 stroužky česneku (nebo více, chcete-li)

sekanou zelenou petrželku

sůl, pepř, případně paprika nebo chilli

na dochucení

Postup: Cizrnu nasypeme do mixéru, přidáme olej a rozmixujeme dohladka. Až ve chvíli, kdy bude cizrna rozmixovaná přidáme tahini pastu a  další kořenící přísady a dochutíme hummus podle vlastní chuti. Na závěr směs ještě jednou prošleháme do hladké pasty.

Tip: Hummus je skvělý základ do tortill, sendvičů a baget, ale výborně poslouží i samotný s čerstvou zeleninou. Dochutit jej můžete také římským kmínem, citronovou nebo limetkovou šťávou a kůrou, koriandrem, mátou nebo pažitkou.

Napsat komentář